Clicky

Veel gestelde vragen
Pinco Pallino > Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Het ontwerpen van je kaartje

 

Prijzen en kortingen

 

Bestellen

 

Verzending en levering

 

Enveloppen

 

Extra's

 

Overig

 

 

Het ontwerpen van je kaartje

Hoe bepaal ik de kleuren van een kaartje?

De kleuren van je beeldscherm geven slechts een indicatie van de kleur van het kaartje. Om zeker te zijn van de kleuren van jouw kaartje raden wij aan om een proefdruk te bestellen. Je krijgt dan een echt kaartje, precies zoals het kaartje eruit kom te zien als je het straks gaat bestellen.

 

Het lukt niet om de tekst aan te passen. Wat moet ik doen?

Waarschijnlijk staat er een extra tekstkader over de tekst heen. Door op de kaart te klikken verschijnen deze kaders. Een leeg tekstkader is te herkennen aan het omlijnde vak wat zichtbaar is in het kaartje. Als je op een tekstvak klikt en je ziet in het rechter bewerk vlak met de naam “tekst” geen tekst dan is dit een extra tekstkader. Een leeg tekstkader kan verwijderd worden door rechtsonder in het lege vlak op het kruisje te klikken.

 

Kan ik ook andere lettertypes kiezen?

Je kunt een keuze maken uit de lettertypes die op de site geboden worden. Het is helaas niet mogelijk om andere lettertypes, die niet in onze website staan, te gebruiken.

 

Ik kan een beeldelement niet aanpassen.

Het ontwerp dat je hebt gekozen bevat vaste elementen. Deze horen bij het ontwerp van de designer en kunnen niet standaard aangepast worden. Bij een specifieke wens zullen we dit door de designer laten aanpassen, dus laat het ons weten.

 

Ik heb zelf een leuke (clip-art) afbeelding gevonden. Kan ik die gebruiken?

Je kunt eigen (gevonden) afbeeldingen uploaden bij het onderdeel ‘afbeelding’ in de applicatie en plaatsen in je kaartje. Let er altijd wel even goed op dat je de afbeelding ook mag gebruiken. Bij Pincopallino is namelijk niet aansprakelijk als er een afbeelding gebruikt wordt waar andere mensen wellicht de rechten van bezitten. Dat risico is voor de gebruiker zelf. De afbeeldingen in onze bibliotheek zijn allemaal afgestemd met de ontwerpers ervan en je kunt deze zonder problemen gebruiken.

 

 

Ik maak mijn eigen kaartje, maar bij opslaan kan ik niet voor liggend, staand of vierkant formaat kiezen.

Wij kunnen dit voor je aanpassen, graag horen we om welk ontwerp het gaat en zullen dit vervolgens in de eigen collectie opslaan en bevestigen per mail.

 

Hoe lang blijft mijn kaart in mijn account staan?

Je kaartje blijft altijd in je account staan, zolang je je account bij Pincopallino aanhoudt. Als je jouw account verwijdert, dan verwijder je hiermee al je gegevens, ook je ontworpen en opgeslagen kaarten worden verwijderd.

 

Prijzen en kortingen

Wat kost een proefdruk?

Voor de eerste proefdruk bij Pincopallino Geboortekaartjes, betaal je de speciale prijs van maar €1! Je ontvangt bij je allereerste bestelling een leuk pakketje met o.a. een waaier met al onze papiersoorten en envelopkleuren. Daarna betaal je de standaard kaartprijs. Een overzicht van al onze prijzen vind je hier!

 

 

Hoeveel kost mijn kaartje?

De prijs van je kaartje hangt af van het formaat dat je besteld, de grootte van het kaartje, het papiersoort wat je kiest en het aantal kaartjes wat je besteld. Wij hanteren een stapelkorting voor grotere bestellingen. Bereken de prijs van jouw kaartje met onze prijzencalculator.

 

 

Wat zijn de verzendkosten?

De verzending voor Nederland en België is GRATIS! Voor slechts €1,25 extra per kaartje worden de geboortekaartjes direct op de mat bezorgd bij familie en vrienden. De leuke geboortezegel met ooievaar krijg je er van ons gratis bij.

Verzending buiten Nederland en België heeft een toeslag van €3,50. Wil je jouw pakket in Noorwegen of Zwitserland laten bezorgen, neem dan even contact met ons op.

 

 

Kan ik korting krijgen?

De prijs voor het drukwerk wordt bepaald aan de hand van stapelkorting, hierin is de korting al verwerkt. Hoe meer kaarten je bestelt, hoe lager de prijs per stuk. Het formaat en de papiersoort zijn van invloed op de prijs. Bereken de prijs van jouw kaartje met onze prijzencalculator

 

 

Bestellen

 

Als kind geboren is, moet ik dan bellen of mailen voor het invoeren geboortegegevens op kaart?

Het invoeren van de geboortegegevens kun je het beste zelf doen. Wanneer we een babyfoto moeten uitknippen dan stuur je deze naar info@pincopallino.nl inclusief je accountgegevens en instructies. Onze tip is om vooraf een proefdruk van het ontwerp te bestellen en de laatste versie van het kaartje in je eigen account op te slaan. Als het kindje is geboren kun je gemakkelijk de gegevens wijzigen op het kaartje en meteen de kaarten bestellen!

 

 

Tot hoe laat kan ik mijn kaartjes bestellen?

Alle kaartjes die je voor 18.00 uur bestelt, worden dezelfde dag nog gedrukt en verstuurd. Je ontvangt je kaartjes de volgende dag. Bestellingen die in het weekend voor zondag 15.00 uur worden gedaan,bezorgen wij nu ook op maandag!

 

 

Ik woon in het buitenland. Kan ik dan ook bij Pincopallino geboortekaartjes bestellen?

Ja, dat kan uiteraard. Verzending naar België en binnen Nederland is gratis. Verzending buiten Nederland en België heeft een toeslag van €3,50. Wil je jouw pakket in Noorwegen of Zwitserland laten bezorgen, neem dan even contact met ons op.

 

 

Ik heb een bestelling geplaatst, maar wil nog iets veranderen aan de bestelling. Kan dat nog?

We raden je aan ons altijd direct te mailen naar info@pincopallino.nl, als je nog iets wilt veranderen aan je bestelling. Wij kijken dan voor je of je bestelling al in productie is, of dat we je bestelling nog kunnen annuleren, zodat je de kaartjes opnieuw kunt bestellen met het juiste aantal kaartjes, op de juiste papiersoort of met de aanpassing die jij aan het ontwerp wilt doen. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 -17.00 uur.

 

 

Ik heb mijn proefdruk niet opgeslagen/geen account aangemaakt. Hoe kan ik mijn proefdruk terugzien?

Geen probleem! Als je een account aanmaakt en ons een mailtje stuurt, slaan wij de proefdruk in je account op en sturen je dan een mail.

 

 

Verzending en levering

Kan ik mijn kaartjes door Pincopallino geboortekaartjes laten versturen?

Pincopallino studio heeft een speciale service voor het verzenden van kaartjes naar familie en vrienden. Kies bij het bestellen voor 'directe verzending' en voeg de adressen toe. Wij regelen de rest! Meer info over onze rechtstreeks verzendservice vind je hier.

 

 

Kan ik een deel van de bestelling naar mijn eigen adres verzenden en de rest direct verzenden?

Dat kan het beste door twee aparte bestellingen te plaatsen. Voor de directe verzending is het proces als volgt: in het bestelproces kun je kiezen voor “direct verzenden”, er verschijnt een geadresseerden-pagina, hier wordt 1 kaart per adres naar verzonden en kun je de adressen invoeren voor de directe verzending. Voor de overige kaarten die je op je eigen adres wilt ontvangen kun je de order apart plaatsen door in het bestelproces te kiezen voor ‘thuis ontvangen’.

 

 

Wanneer worden mijn kaartjes bezorgd?

Voor al onze pakketbestellingen geldt: elke werkdag vóór 18.00 uur besteld = dezelfde dag nog gedrukt en verzonden. Normaal gesproken wordt op de eerstvolgende werkdag je bestelling bezorgd. Bestellingen op zondag worden dus ook op maandag bezorgd! Tijdens het bestellen heb je de mogelijkheid zelf de verzenddatum van je bestelling te kiezen. Proefdrukken gaan per reguliere post en worden dus door de postbezorger bij je bezorgd. Alle proefdrukken die voor 15.00 uur besteld zijn, worden dezelfde dag nog gedrukt en verzonden*.

*Woon je in België, dan lees dan hier meer over levertijden.

 

 

Wat doet de bezorger met m'n pakket als ik niet thuis ben?

Bezorging wordt door PostNL gedaan. Bij afwezigheid leveren ze het pakket bij de buren af, óf ze doen de volgende dag een nieuwe afleverpoging. Lukt de tweede afleverpoging ook niet, dan is de kans groot dat het pakket bij een afhaallocatie wordt afgeleverd. Dit kun je via de traceercode zien. Heb je geen traceercode of is het pakket kwijt, bel ons dan gerust, dan gaan wij er achteraan. Na de eerste mislukte afleverpoging is het mogelijk om via de traceercode meteen te kiezen voor aflevering bij een afhaallocatie. Je bent dan wel afhankelijk van de openingstijden van deze locatie. Voor klanten in Nederland kan PostNL een datum en tijdvak van levering geven, voor klanten in België geven ze alleen een afleverdatum.

 

 

Mijn kaartjes zijn niet op tijd geleverd, wat nu?

Voor de verzending maken wij gebruik van PostNL in Nederland en bpost in België. Als je jouw kaartjes op tijd besteld hebt, maar niet binnen de verwachte levertijd hebt ontvangen, laat dit ons direct weten via het contactformulier of schrijf ons een email. Wij gaan dan gelijk achter je pakketje aan om ervoor te zorgen dat je het alsnog zo snel mogelijk in huis hebt.

 

 

Kan ik mijn bestelling retour sturen?

Retour sturen van standaardproducten

De meeste producten die je bij ons kunt kopen zijn uitgesloten van het herroepingsrecht, omdat dit maatwerk betreft. Alleen voor standaardproducten in onze webshop geldt het herroepingsrecht. Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zul je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden (Pincopallino Studio, Woudenbergseweg 21, 3707 HW Zeist) of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Retoursturen van maatwerk

De meeste bestellingen bij Pincopallino geboortekaartjes.nl zijn maatwerk, elk besteld kaartje wordt speciaal voor jouw gedrukt. Het herroepingsrecht is daarom niet van toepassing op deze bestellingen. Pincopallino Studio garandeert echter een 100% klanttevredenheid op al haar diensten. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij als klant tevreden bent. Bekijk meer informatie over onze garantie.

 

 

Ik woon in België. Geldt daar een speciale levertijd voor?

Bent je een klant uit België, dan zijn de levertijden voor proefdrukken net wat anders dan in Nederland.

Proefbestellingen en bestellingen met minder dan 20 kaartjes:

Proefbestellingen en bestellingen met minder dan 20 kaartjes worden in België binnen 7 dagen geleverd. Wanneer je de bestelling vóór 18.00 uur doet, worden de kaartjes dezelfde dag nog gedrukt en verzonden. Dat houdt in dat we de bestelling aan PostNL geven. In België wordt dit overgedragen aan bpost die de bestelling binnen 7 dagen bij je aflevert. Wij hebben hier helaas geen invloed op.

Bestellingen met meer dan 20 kaartjes:

Bestelt je meer dan 20 kaartjes, dan gaat je bestelling met de pakketpost mee. Voor 18.00 uur besteld = dezelfde dag nog gedrukt en aan PostNL geleverd. PostNL bezorgd het pakket zelf bij op het door uw opgegeven adres.

Lees hier meer informatie voor Belgiê.

 

Enveloppen

 

Kan ik mijn enveloppen vooraf bestellen?

Dat kan! De enveloppen kan je makkelijk vooraf bestellen via deze link. Heel handig, want dan heb je genoeg tijd om ze op je gemak te schrijven.

 

 

Welke enveloppen zitten er bij de kaartjes?

Je kunt voor de enveloppen kiezen uit een 20+ verschillende kleuren. Het is geen verplichting om enveloppen bij je kaartjes te bestellen, maar wel erg handig natuurlijk! Wil een andere kleur envelop dan de standaard kleuren, dan kan dat uiteraard. Neem daarvoor even contact met ons op via het contactformulier, dan komt het prima in orde. Houd er wel rekening mee dat afwijkende wensen en kleuren vaak wel iets duurder zijn. Uiteraard informeren we je hierover vooraf.

 

 

Extra's

Kan ik de sluitzegels vooraf bestellen?

Jazeker, je kunt hier vooraf sluitzegels bestellen! Je betaalt geen extra kosten.

 

 

Hoe groot zijn de sluitzegels?

Onze sluitzegels zijn 35 milimeter doorsnede en passen daardoor heel goed bij je envelop.

 

 

Kan ik een eigen sluitzegel (laten) maken?

Je kunt bij ons voor €17,95 per vel à 35 stuks eigen sluitzegels laten maken. Je vertelt ons jouw wensen en wij maken de sluitzegels voor jou. Per extra vel betaal je € 5,95.

 

 

Overig

Het lukt me niet om in te loggen. Kunnen jullie mij helpen?

Dat is vervelend! Onze tip is om het e-mailadres letter voor letter in te voeren. Zo voorkom je dat er bij het kopiëren en plakken per ongeluk een spatie voor of achter het mailadres staat. Lukt het nou nog niet? Neem dan contact met ons op, dan maken wij een nieuw wachtwoord voor je aan.

 

 

Zijn postzegels bij de bestelling inbegrepen?

Nee, die zijn niet inbegrepen. Je kunt bij het postkantoor speciale geboortezegels kopen. Deze hebben dezelfde prijs als een gewone postzegel maar zijn speciaal voor geboortekaartjes ontworpen.

 

 

Hoeveel postzegels moeten er op mijn kaartje?

Voor deze vraag verwijzen we je door naar de website van PostNL: hier kun je precies zien hoeveel postzegels op je envelop moeten - dit is namelijk afhankelijk van het gewicht. Voor geboortekaartjes is dit eigenlijk altijd 1 zegel, tenzij je extra post toevoegt in de envelop.

Let op: voor bpost geldt dat vierkante kaartjes met 2 postzegels verstuurd moeten worden. Kijk ook op onze informatiepagina voor België.

 

 

Kunnen jullie iets meer vertellen over de duurzaamheid van de geboortekaartjes?

Al onze kaarten worden gedrukt op FSC-gecertificeerd papier. Verder gebruiken we digitale drukpersen. Omdat we op afroep precies datgene produceren wat de klant via onze internetsite bestelt, ontstaat nergens in het hele bestel- en leverproces onnodig afval. Het drukproces maakt gebruik van voor de mens volstrekt onschadelijke - dus 100% niet giftige - ‘droge inkt’ (toner), waarbij tijdens het drukproces bovendien niets verloren gaat. Het drukproces maakt geen gebruik van alcohol, oplosmiddelen, ontvlambare materialen of andere chemische stoffen die belastend voor het milieu en voor de mens kunnen zijn.